«Найцікавіша книга: яка вона?»

Відзначаючи Всеукраїнський день бібліотек, що святкується 30 вересня, у 5 класі (класний керівник Чорногал В.О.) була проведена година спілкування на тему «Найцікавіша книга: яка вона?»

Метою заходу було розвивати в учнів зацікавленість до читання книг; довести, що читання книг – це насолода і відпочинок; надати допомогу щодо вибору книг для читання та їх пошуку в бібліотеці; розкрити зміст значення книги, як «джерела знань»; виховувати бережливе ставлення до книги та бажання користуватися посібниками для збагачення своїх знань; розвивати уміння правильно читати книги, користуватися довідковими виданнями і періодикою.

У ході спілкування діти дали грунтовні відповіді на запитання, зокрема, чи люблять вони читати, чи є читачами шкільної та сільської бібліотек, чи мають власне зібрання книг, яка книга для них є найцікавішою, на що звертають увагу, вибираючи її у книгарні чи на полицях бібліотек.

Один поперед одного школярі розповіли, яким книгам віддають перевагу. Захоплюються вони і науковою літературою (технікою), і казочки також полюбляють читати, і є навіть ті, кого вже у 10-літньому віці цікавить Всесвіт!

Діти з великим задоволенням представили свої улюблені книги (казки, «Кобзар», енциклопедії), подаровані їм батьками на свята.

Учні пригадали приказки про книгу: у Землі супутник – Місяць, а у людини – книжка; із книгою потоваришуєш – розуму наберешся; золото добувають із землі, а знання – із книги.

Здобувачі освіти пригадали правила зберігання книг, особливо підручників, та догляд за ними.

Цікавою для п’ятикласників була вікторина «З якої казки?».

Не викинь книгу на смітник!

Її віддай в бібліотеку,

Бо книга – скарб, у ній для тебе

Думок і висловів квітник…

Кiлькiсть переглядiв: 64

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.