ВИЩА ДОБРОТА – ЛЮБОВ ДО ТВАРИН

У рамках проведення ІІІ Міжнародного уроку доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин» Благодійного фонду допомоги безпритульним тваринам «Щаслива лапа» («Happy paw») для здобувачів освіти 5 класу був проведений урок «Вища доброта – любов до тварин» (класний керівник Чорногал В.О.), метою якого було виховувати в дітей любов до тварин, повагу до вірності, відданості домашніх улюбленців; почуття відповідальності за приручених тварин, розуміння цінності та недоторканності іншого життя; формування у молодого покоління гуманного та дбайливого ставлення до тварин; поглиблення знань школярів про собак і котів та актуальну на сьогодні проблему безпритульних тварин в Україні; закріплення знань про відповідальність за жорстоку поведінку з тваринами.

Готуючись до уроку, діти підготували фотоконкурс «Лапи, пір’я, луска» та створили малюнки «Мій хвостатий дружок». На уроці п’ятикласники охоче розповідали цікаві історії про своїх домашніх тваринок. Дітям сподобалася гра «Речі для майбутнього улюбленця». Переглянувши мультфільм «Забери мене додому» діти зрозуміли, як кожній бездомній тваринці хочеться, щоб у неї були дбайливі та милосердні господарі. Відеоролик «Цікаві факти про домашніх улюбленців» надав дітям можливість дізнатися цікаву та корисну інформацію про братів наших менших. Добірка смішного відео «Незграбні порушники спокою», яке діти переглядали смакувавши цукерками «Патрон», додала на уроці сміху, жвавості, веселощів.

Таким чином, Всесвітній день захисту тварин – це дуже важливе свято, що відіграє відповідальну роль у формуванні особистості. Адже доброта – це зовсім не складно! Допомога бездомному, по суті, це маленький крок для однієї людини, але величезний крок для всіх людей.

Кiлькiсть переглядiв: 69

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.