СПАСИБІ ГЕРОЯМ ЗА ДУХ! НАРОДУ СПАСИБІ ЗА ВІРУ!

СПАСИБІ ГЕРОЯМ ЗА ДУХ!

НАРОДУ СПАСИБІ ЗА ВІРУ!

14 жовтня – особливий день, незвичайний, він увібрав у себе аж чотири свята. Вся Україна відзначає День українського козацтва, День захисників та захисниць України. Історія нашої державності святкує річницю створення Української повстанської армії, а весь православний християнський мир – Покрову Пресвятої Богородиці.

День захисника України – свято звитяги українського лицарства, а також день пам’яті та пошани всіх, хто впродовж століть боровся та продовжує боротися за державний суверенітет України.

Саме цим датам був присвячений Урок звитяги, проведений у 5 класі (кл. кер. Чорногал В.О.), метою якого було формувати в учнів розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині своєю працею та стати на захист державних інтересів країни, виховувати глибоку повагу до воїнів, які віддали своє життя в ім’я майбутнього людства, розвивати почуття гордості за минуле нашої Батьківщини, прищеплювати любов до неньки України.

Урок почався хвилиною мовчання, якою вшанували всіх героїв, що полягли у боях, захищаючи рідну Україну.

Здобувачі освіти 5 класу наповну та добросовісно підготувалися до уроку: виготовили національну символіку, намалювали тематичні ілюстрації, одяглися по-святковому в національний одяг, дівчатка прикрасили голівки віночками, оздобили робоче місце кетягами калини, зробили букети з рослин-символів, а Богдан Шевченко навіть виготовив прапори жовто-блакитний та козацький червоно-чорний! Єгор Зозуля продемонстрував козацьку шаблю! Марія Черевко придбала футболку з Патроном!

Згадали ми хлопців-односельців, які зараз стоять на варті нашого спокою, боронячи державу від ворога. Це воїни-захисники: Віктор Коваль, Олександр Шлончак, Ігор Мошенець, Іван Харенко, Ігор Бурхан, Юрій Зеленько, Ігор Мірошник…

Під час уроку п’ятикласники переглянули відео «Україна – це ти» та отримали позитивні емоції від чудового тематичного мультика «Ой у лузі червона калина». Із відеоролика «Славна козаччина наша» діти дізналися історичні факти про утворення Запорозької Січі та життя славних козаків. Запитання, на які діти відповідали у вікторині «Козацькому роду нема переводу», розширили знання здобувачів освіти, а нова інформація відкрила учням нові факти з історії України. Станіслав Катеруша майстерно продекламував гуморески про козаків «Здорові вуса» та «Знаменитий козарлюга».

Урок звитяги учасники освітнього процесу завершили на позитиві, виконуючи дитячу патріотичну пісню «Славні козаки»!

У нашім минулім – там воля і слава,

У нашім минулім – безсмертні діла!

Кiлькiсть переглядiв: 70

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.